Workshop Stretchen & Massage-Luxe Editie

Hey jij, paardeneigenaar in hart en ziel!

Leer hoe jij jouw paard kan stretchen en een ontspannende massage kan geven.

En laat jouw paard voortaan gelukkig en soepel door het leven gaan!

Tijdens mijn werk als dierenfysiotherapeut kom ik vaak paarden tegen die pijnlijke spieren hebben en beperkt zijn in hun mobiliteit. De eigenaars beschrijven deze paarden ook vaak als stijf en beschrijven klachten zoals: moeite hebben met stelling of buiging aannemen, moeite hebben met nageeflijkheid, moeite hebben met het uitvoeren van bepaalde oefeningen, vastzitten in een training en maar niet verder geraken, boos zijn bij het borstelen of aanraken,… en noem maar op.

Vaak is er een onderliggend probleem aanwezig en is een behandeling noodzakelijk. Toch geef ik steeds bepaalde stretchtechnieken (en vaak ook massagetechnieken) mee met de eigenaars. Op die manier kan je ervoor zorgen dat de paarden in de toekomst, na het behandelen minder snel klachten zullen ontwikkelen.

Een soepel en pijnvrij paard vind ik ontzettend belangrijk. Een paard dat flexibel is en gezonde spieren heeft, zal minder kans hebben om blessures te ontwikkelen. En dit zorgt op zijn beurt dan weer dat de ruiter verder geraakt in zijn training. Met een gelukkig paard dat plezier heeft in zijn werk tot gevolg.

Door het regelmatig toepassen van een aantal stretch- en massagetechnieken kan je ervoor zorgen dat jouw paard langer klachtenvrij blijft en zal je ook sneller opmerken wanneer je paard ergens in zijn lichaam last begint te krijgen.

Ervaar jij soms ook dat:

 • je paard stijf is en last heeft van ‘opstart’ problemen?
 • je paard pijnlijke spieren heeft?
 • je paard moeite heeft met bepaalde oefeningen?
 • je paard verzet toont in de training?
 • je vastzit in je training?
 • dat je paard gevoeliger is voor blessures?

Wil jij ook:

 • een paard dat soepel en flexibel is?
 • een paard dat soepele spieren heeft en pijnvrij is?
 • een paard dat graag werkt en gelukkig is tijdens het trainen?
 • verder geraken in je training zonder je paard te overbelasten?
 • een blessurevrij en sterk paard?

Dan is deze Luxe Editie van de Workshop Stretchen & Massage echt iets voor jou!

De winter komt er aan, dit betekent voor veel paarden dat ze vaker op stal zullen staan. Aangezien jouw paard minder beweging heeft dan wanneer hij op de weide kan staan, zullen ook zijn spieren strammer worden en extra aandacht vragen. Wil jij er deze winter voor zorgen dat jouw paard soepel en gelukkig de training in gaat? Wil je blessures voorkomen en leren hoe jij de spieren van jouw paard optimaal kan ondersteunen?

In deze Luxe Editie van de ééndaagse Workshop Stretchen & Massage leer jij op een gezellige manier hoe je stretch- en massagetechnieken kan toepassen om jouw paard soepele en ontspannen spieren te geven.

workshop bestaat uit een stukje theorie, waarin ik jou de grote spiergroepen leer en je ontdekt waarom massage en stretchen zo belangrijk zijn voor jouw paard. Je leert om spierspanning, warmte of andere problemen in de spieren op te sporen.

Daarna vliegen we erin en gaan we ‘hands on’ te werk. Je leert allerlei stretchtechnieken toepassen en hoe jij jouw paard een ontspannen massage kan geven die bovendien goed is voor zijn spieren.

De workshop gaat door bij jou op stal. We werken in kleine groepjes zodat iedereen voldoende kan oefenen en vragen kan stellen. Ook voor de paarden wil ik graag een ontspannen sfeer creëren en dit lukt vaak niet wanneer we met grote aantallen zijn.

De workshop kan daarom plaatsvinden vanaf 3 personen en maximum met 8.

Luxe Editie

Om het einde van 2021 en de start van het nieuwe jaar te vieren, pak ik uit met een luxe editie !

Volg deze leuke workshop samen met jouw vrienden en vriendinnen en geniet terwijl van een lekker glaasje bubbels en hapjes. We maken er een gezellige dag van!

Je krijgt ook een mapje mee met alle theorie en oefeningen. Zo kan je steeds terug kijken naar alle massagetechnieken en stretchoefeningen. En kan je er thuis verder mee aan de slag!

Black Friday Deal

Er loopt momenteel een Black Friday actie. Nog tem 1 december 2021 kan je de workshop boeken met 20 euro korting!

Jouw deal: tem 01/12/2021 kan je deze workshop boeken aan 100 euro ipv 120 euro (een mooie korting van 20 euro!).

*De workshops die geboekt worden voor 01/12/2021, zullen nog ingepland worden voor het einde van het jaar. Tenzij COVID-19 weer roet in het eten gooit uiteraard.

Boek nu deze leuke Workshop !

Geniet tijdelijk van een Black Friday korting van 20 euro! Beleef een gezellige en leerrijke dag met vrienden en bezorg je paard een soepel en gezond lichaam

Advertentie