Hydrotherapie


Wandelen in het water?


Je kan in de praktijk ook terecht voor hydrotherapie voor honden en katten. We maken hiervoor gebruik van een onderwaterloopband. Door de opwaartse druk van het water worden de gewrichten minder belast. Hierdoor kan je hond of kat pijnvrij bewegen in het water. De weerstand van het water zorgt voor een verantwoorde en effectieve training van de spieren.


Het waterniveau kan ingesteld worden naargelang het doel van de revalidatie. Zo kan er specifiek getraind worden op spieropbouw, vergroten mobiliteit, uithouding of pijnvrij bewegen. Dit laatste is vooral een meerwaarde bij patiënten met artrose. Ook voor obese honden en katten kan hydrotherapie een uitkomst bieden. Omdat ze in het water onbelast kunnen trainen, is dit een veilige methode om conditie op te bouwen en af te vallen zonder de gewrichten te overbelasten.


Hydrotherapie kan tot slot een echte meerwaarde zijn in de behandeling van postoperatieve en neurologische patiënten. Door de opwaartse druk van het water zullen honden en katten de gekwetste ledematen sneller gaan belasten en beter kunnen bewegen. Uit wetenschappelijk onderzoek is bovendien gebleken dat hydrotherapie in de revalidatie, het herstel bij deze patiënten versnelt.


Advertentie